Brazylia Fazenda Aracacu Natural - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
36.00

Farma Aracacu jest zlokalizowana wśród gór Minas Gerais w mieście Tres Pontas.

Właściciel Chaves de Brito razem z rodziną (Denise, Leticia, Carmen Lucia, Paulo Fernando oraz Paulo Roberto) są trzecią generacją farmerów kontynuujących rodzinne tradycje i pasję do kawy.

Ciekawostka: „Aracacu” w języku Indian oznacza „duże drzewo, które dotyka nieba”.

Opis sensoryczny:
karmel, czerwona pomarańcza, mleczna czekolada

Kraj pochodzenia: Brazylia
Region: południe Minas Gerais, Tres Pontas
Producent: farma Aracacu, właściciel Carmen Lucia Chaves de Brito
Odmiana botaniczna: Bourbon, Icatu, Acaia, Catuai, Mundo Novo, Arara, Topazio, Rubi
Wysokość upraw: 960 - 1100 m n.p.m.

Metoda obróbki: Natural

Profil palenia: metody przelewowe

Udostępnij