Burundi Mpanga Washed - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
52.00

Stacja obróbki Mpanga przetwarza kawę od około 3400 rolników z regionu. Od 2008 r. menedżerem stacji jest Jean-Clement Birabereye. Dzięki jego staraniom Mpanga została jedną z najlepszych stacji obróbki w Burundi. W 2014 r. zajęła 1 oraz 3 miejsce w konkursie Cup of Excellence.

Ciekawostka: Kawa w Burundi uprawiana jest od lat 30. XX w. Aktualnie jest to główny towar eksportowy kraju (ok. 70% wartości eksportu).

Opis sensoryczny: czerwona porzeczka, żurawina, karmel

Kraj pochodzenia: Burundi
Region:
Kayanza province, North Burundi
Stacja obróbki:
Mpanga; Jean-Clement Birabereye
Odmiana botaniczna:
Red Bourbon
Wysokość upraw:
1780–1950 m n.p.m.
Metoda obróbki:
Washed

Profil palenia: metody przelewowe / espresso

Udostępnij