Etiopia Boji Kochere washed - metody alternatywne - 250g

Czas dostawy: 7 dni
50.00

Stacja obróbki Boji jest usytuowana w wiosce Kore, 25 km od Yirgacheffe Town. Kawy z Kochere charakteryzują się mocno owocowymi, herbacianymi, kwiatowymi oraz cytrusowymi nutami smakowymi. Kawa dostarczona do stacji jest obierana (depulped) w przeciągu 12 godzin i myta w źródlanej wodzie.

Ciekawostka: w tym regionie przeważają gleby gliniaste, czerwono-brązowe o głębokości około 1,5 m.


Opis sensoryczny: soczysta, słodka, kwiatowa, jaśmin, limonka, morele



Kraj pochodzenia: Etiopia
Region: Kore, Kochere, Yirgacheffe
Stacja obróbki: wielu małych producentów
Odmiana botaniczna: heirloom
Wysokość upraw: 1795–1900 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe

Data palenia: 18/11/2018

Udostępnij