Etiopia Dimtu Tero Farm washed - metody alternatywne - 250 g

56.00

Właścicielem Dimtu Tero Farm jest Getachew Zeleke. Jego farma ma 151 ha, jednak współpracuje także ze 136 zarejestrowanymi drobnymi farmerami, których uprawy zajmują kolejne 989 ha. Współpraca zapewnia wszystkim członkom zrównoważony rozwój oraz stabilność produkcji.

Ciekawostka: Guji to jeden z bardziej znanych oraz wyróżniających się regionów uprawy kawy w Etiopii. Dzięki wytężonej pracy farmerów i unikatowym właściwościom, kompleksowa i zbalansowana kawa z Guji przestała być zaliczana do kaw Sidamo i zyskała własną, osobną klasyfikację.


Opis sensoryczny: brzoskwinia, cytryna, czarna herbata, jaśmin, mleczna czekolada

Kraj pochodzenia: Etiopia

Region: Guji

Producent: Dimtu Tero Farm

Odmiana botaniczna: Heirloom

Wysokość upraw: 1800-2130 m n.p.m.

Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe

Udostępnij