Etiopia Kayon Mountain - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
57.00

Farma Kayon Mountain Coffee powstała w 2012 roku w celu społecznej produkcji najwyższej jakości kawy w sposób przyjazny dla środowiska. Farma jest własnością prywatną Ato Esmaela i jego rodziny.

Ciekawostka: kawa z Guji historycznie była eksportowana jako typ Sidamo, ale po wielu latach lobbingu rząd Etiopii przyznał Guji własne rozróżnienie geograficzne. Chociaż profil filiżanki jest dość podobny do kaw Sidamo, wiele osób uważa, że smak kawy z Guji jest wyjątkowy dzięki panującym tam warunkom uprawy.

Opis sensoryczny: bergamotka, jaśmin, czarna herbata, kompleksowa z okrągłym, kremowym body

Kraj pochodzenia: Etiopia

Region: Oromia, Strefa Guji

Producent: Kayon Mountain Coffee Farm

Odmiana botaniczna: Heirloom

Wysokość upraw: 1900-2100 m n.p.m.

Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe / espresso

Udostępnij