Etiopia Yirgacheffe Natural - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
55.00

Yirgacheffe to miasto w centralno-południowej Etiopii w regionie Yirgacheffe. Kawy z tego regionu uważane są za jedne z najlepszych na świecie. Charakteryzują się czystością smaku, elegancką kwasowością oraz kwiatowymi nutami.

Ciekawostka: w Etiopii kawa często jest spożywana podczas ceremonii. Najbardziej doświadczona kobieta w gospodarstwie wypala kawę na patelni, mieli ją i zaparza w specjalnym urządzeniu zwanym Jebena.

Opis sensoryczny: pomarańcza, karmel, malina, czekolada

Kraj pochodzenia: Etiopia

Region: Yirgacheffe, Borena Zone, Gedeo Zone

Odmiana botaniczna: Heirloom

Wysokość upraw: 1950–2300 m n.p.m.

Metoda obróbki: natural

Profil palenia: metody przelewowe / espresso

Udostępnij