Gwatemala La Bolsa washed - metody alternatywne - 250 g / 1000 g

53.00

W 1958 r. lekarz Jorge Vides kupił farmę La Bolsa i zaczął na niej uprawiać kawę. La Bolsa znajduje się pomiędzy dwoma górami, które zapewniają bardzo stabilny, wilgotny mikroklimat, który w połączeniu z glebami bogatymi w wapień pozwala hodować kawę o charakterystycznym profilu.

Ciekawostka: Jorge zdobył wiele nagród za uprawę kawy, w tym 2. miejsce w Cup Of Excellence 2002. Został także doceniony przez okolicznych mieszkańców - jego imieniem nazwano główny szpital dla społeczności uprawiającej kawę.

Opis sensoryczny: soczyste pomarańcze, brzoskwinie, mleczna czekolada

Kraj pochodzenia: Gwatemala

Region: La Libertad, departament Huehuetenango

Producent: Jorge Vides, Finca La Bolsa

Odmiana botaniczna: Caturra, Bourbon

Wysokość upraw: 1800 m n.p.m.

Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe


Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

Udostępnij