Indonezja Kerinci Natural - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
55.00

Kooperatywa Alko działa od 2013 roku zrzeszając 400 rolników uprawiających łącznie 291 ha kawy w 17 wioskach w regionie Kayo Aro. Małe ogrody kawowe są tu położone w cieniu wulkanu Kerinci na skraju Parku Narodowego Kerinci.

Ciekawostka: kooperatywa otrzymała fundusze od WWF, które mają pomóc w poprawie infrastruktury oraz edukacji rolników w zakresie ochrony środowiska lokalnego oraz Parku Narodowego Kerinci podczas produkcji kawy i równie popularnego w tym regionie miodu.

Opis sensoryczny: czarna porzeczka, wanilia, ciemna czekolada

Kraj pochodzenia: Indonezja

Region: Kayo Aro District of West Sumatra

Producent: Alko Cooperative

Odmiana botaniczna: Andung Sari, Lini - S, Sigaran Utang

Wysokość upraw: 1400–1600 m n.p.m.

Metoda obróbki: Natural

Profil palenia: metody przelewowe / espresso