Kenia Gikirima AA washed - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
60.00

Zakład obróbki Gikirima znajduje się na zboczach Góry Kenia - najwyższego szczytu w Kenii i drugiego w Afryce, po Kilimandżaro. Obszar ten zapewnia optymalne warunki dla uprawy kawy, a dwa sezony deszczowe umożliwiają dwa zbiory w ciągu roku. Rolnicy z regionu dostarczają kawę do zakładu w Gikirimie, gdzie jest ona poddawana dalszej obróbce, trwającej nawet ponad 2 tygodnie.

Ciekawostka: Gikirima realizuje długoterminowe cele, którymi są zwiększenie produkcji kawy w regionie oraz utrzymanie transparentnej i opartej na szacunku współpracy z farmerami.


Opis sensoryczny: grejpfrut, jagody, miód, porzeczki

Kraj pochodzenia: Kenia

Region: Embu

Producent: wielu producentów, członków Kibugu Farmers Cooperative Society

Odmiana botaniczna: SL-28, SL-34

Wysokość upraw: 1800 m n.p.m.

Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe

Udostępnij