Kenia Iyego AA Washed - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
60.00

Zakład obróbki Iyego został założony w 1954 r. Przetwarza kawę od około 800 małych rolników z regionu. Średni rozmiar uprawy każdego z producentów to pół hektara. Kawa z tej stacji posiada certyfikat Fair Trade.

Ciekawostka: kawa w Iyego jest fermentowana pod wodą przez 13-25 godzin, po czym jest czterokrotnie płukana, a później suszona przez 8-13 dni.

Opis sensoryczny: rabarbar, marakuja, czekolada, suszone owoce

Kraj pochodzenia: Kenia
Region: Kangema, Murang
Stacja obróbki: ok. 800 małych producentów z regionu
Odmiana botaniczna: SL-28, SL-34, Batian, Ruiru 11
Wysokość upraw: 1600 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe

Data palenia:
 31/01/2019

Udostępnij