Kenia Kiamugumo AA - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
55.00

Zakład obróbki Kiamugumo został założony w 1970 r. i jest obsługiwany przez stowarzyszenie farmerów New Ngariama Farmers Cooperative Society. Swoją kawę do Kiamugumo dostarcza ok. 1500 rolników. Średni rozmiar ich roli to ok. 1/8 hektara.

Ciekawostka: kawa w Kiamugumo jest fermentowana pod wodą przez 12-24 godziny, po czym jest czterokrotnie płukana, a później suszona przez 9-13 dni.


Opis sensoryczny: czarna porzeczka, słodka pomarańcza, winna


Kraj pochodzenia:
Kenia
Region:
Gariama, Manyatta, Kirinyaga
Stacja obróbki:
ok. 1500 małych producentów z New Ngariama F.C.S.
Odmiana botaniczna: SL-28, Batian, Ruiru 11
Wysokość upraw: 1550 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe

Data palenia: 28/11/2018

Udostępnij