Kenia Kirimahiga Washed - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
60.00

Stacja obróbki Kirimahiga jest zarządzana przez liczącą 560 członków kooperatywę New Kiriti Farmers Cooperative Society (F.C.S.). Zbierana przez farmerów kawa jest dostarczana do stacji i tego samego dnia poddawana selekcji i separacji.

Ciekawostka: do procesu obróbki wykorzystywana jest woda z pobliskiego strumienia Kananahu. Później kawa jest suszona na słońcu.


Opis sensoryczny: karmel, maliny, pomarańcze

Kraj pochodzenia: Kenia

Region: Murang’a County, Mathioya District

Producent: New Kiriti Farmers Cooperative Society

Odmiana botaniczna: SL-28, SL-34, Ruiru 11, Batian

Wysokość upraw: 1900 m n.p.m.

Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe / espresso

Udostępnij