Kenia Tano Ndogo AB washed - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
65.00

Zakład obróbki Tano Ndogo działa od 1965 r., jest prowadzony przez 5 braci Muuru: Francisa, Davida, Jamesa, Johna i Josepha. To oni zarządzają zakładem, dbają o hodowlę krzewów oraz obróbkę kawy tradycyjnymi dla Kenii metodami. Podczas zbiorów zatrudniają do pomocy mieszkańców z okolicy.

Ciekawostka: w Tano Ndogo używana jest głównie odmiana kawy SL-28. Dzięki specjalizacji i dobrym warunkom geograficznym, zakład dostarcza ziarna o bardzo wysokiej jakości i świetnie dopracowanych cechach tej odmiany botanicznej kawy.

Opis sensoryczny: czarna porzeczka, czarna herbata, wanilia

Kraj pochodzenia: Kenia

Region: Gitwe, Kiambu

Producent: Tano Ndogo

Odmiana botaniczna: SL-28, SL-34

Wysokość upraw: 1820 m n.p.m.

Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe

Udostępnij