Kenia Weithaga AB Washed - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
60.00

Zakład obróbki Weithaga jest nadzorowany przez kooperatywę New Weithaga Farmers Cooperative Society. Kooperatywa pod swoimi skrzydłami ma także zakłady Koimbi, Kahindu oraz Kianderi, zrzeszając w sumie 2700 producentów.

Ciekawostka: Weithaga zatrudnia w sumie 35 pracowników, którzy zajmują się codziennymi obowiązkami takimi jak przyjmowanie, sortowanie, obróbka kawy czy księgowość.

Opis sensoryczny: cytrusy, porzeczki, kwiaty

Kraj pochodzenia:
Kenia
Region: Wambu, Muranga
Stacja obróbki: ok. 800 małych producentów z regionu
Odmiana botaniczna: SL-28, SL-34, Batian, Ruiru 11
Wysokość upraw: 1600 - 1800 m n.p.m.
Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe

Udostępnij