Burundi Mpanga Natural - metody alternatywne - 250g

Czas dostawy: 7 dni
60.00

Stacja obróbki Mpanga przetwarza kawę od około 3400 rolników z regionu. Od 2008 r. menedżerem stacji jest Jean-Clement Birabereye. Dzięki jego staraniom Mpanga została jedną z najlepszych stacji obróbki w Burundi. W 2014 r. zajęła 1 oraz 3 miejsce w konkursie Cup of Excellence.

Ciekawostka: odmiana botaniczna Bourbon pochodzi z Wyspy Bourbon (obecnie Reunion) i jest mutacją wczesnych etiopskich arabik. Dojrzałe owoce mogą być czerwone, żółte lub pomarańczowe.

Opis sensoryczny:
ananas, marakuja, rum, ciemna czekolada


Kraj pochodzenia:
Burundi
Region:
Kayanza province, North Burundi
Stacja Obróbki:
Mpanga; Jean-Clement Birabereye
Odmiana botaniczna: Bourbon
Wysokość upraw: 1780–1950 m n.p.m.
Metoda obróbki: Natural

Profil palenia: metody przelewowe
 
Data palenia: 31/01/2019

Udostępnij