Etiopia Bekele Belachew natural - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
53.00

Bekele Belachew jest właścicielem 6 ha farmy kawy w wiosce Sagara w powiecie Bensa w regionie Sidama. Bekele wraz z żoną i szóstką dzieci sami wykonują całą pracę na farmie, łącznie ze zbiorem kawy i suszeniem jej w rodzinnym domu. Jak wielu drobnych producentów w Etiopii, Bekele nadal produkuje tylko kawę w obróbce natural ze względu na tradycję oraz ograniczone zasoby technologiczne.

Ciekawostka: odmiany 74158 i 74160 zostały wybrane z dzikich roślin w lesie Metu-Bishari w strefie Illuababora na zachodzie Etiopii. Są znane i cenione za wyraźne nuty cytrusowe i kwiatowe.

Opis sensoryczny: morele, truskawki, chmiel

Kraj pochodzenia:
Etiopia

Region: wieś Sagara, powiat Bensa w regionie Sidama

Producent: Bekele Belachew

Odmiana botaniczna: 74158, 74160

Wysokość upraw: 2000 m n.p.m.

Metoda obróbki: natural

Profil palenia: metody przelewowe

Udostępnij