Kolumbia San Lorenzo Washed - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
45.00

Kawa z San Lorenzo Group pochodzi od około 1150 farmerów z okolicy. Uprawa każdego z nich to około 0,5 hektara, na który przypada około 2500 krzewów kawowca. Kawa poddawana jest 16-24 godzinom fermentacji, a później suszona w małych partiach przez 8-14 dni.

Ciekawostka: rodowici mieszkańcy regionu wierzą w Mama Pacha (inkaska bogini ziemi). Ziemia jest dla nich istotą żyjącą, a ich obowiązkiem jest ochrona środowiska naturalnego i dbanie o to, żeby ich uprawy były jak najmniej inwazyjne.


Opis sensoryczny:
czereśnie, chmiel, ciemna czekolada, intensywna kwasowość


Kraj pochodzenia: Kolumbia
Region: Rio Sucio, Caldas
Producent: San Lorenzo Group
Odmiana botaniczna: Caturra, Castillo, Colombia
Wysokość upraw:
1600–2200 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed

Profil palenia: metody przelewowe

Udostępnij