Kostaryka Las Lajas Yellow Diamond honey - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
79.00

Las Lajas to rodzinna farma z ponad 80-letnią tradycją, prowadzona przez małżeństwo Oscara i Franciscę Chacon na żyznych ziemiach u podnóża wulkanu Poás. Uprawiane są tu kawy tradycyjne, a w 2000 r. Las Lajas została także pierwszą ekologiczną farmą kawy w kraju.

Ciekawostka: obróbka kawy metodą honey (“na miodowo”) to połączenie elementów dwóch bardziej popularnych metod - washed i natural. Ziarna poddane tej obróbce zazwyczaj dają zbalansowany napar z wyczuwalną słodyczą.

Opis sensoryczny: owoce tropikalne, owoce pestkowe, cytrusowa kwasowość

Kraj pochodzenia:
Kostaryka

Region: Poás

Producent: farma Finca Las Lajas

Odmiana botaniczna: Catuai, Caturra

Wysokość upraw: 1450 m n.p.m.

Metoda obróbki: honey

Profil palenia: metody przelewowe

Udostępnij