Nikaragua Quebrada Las Nubes Natural - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
56.00

95% kawy w Nikaragui jest uprawiana w cieniu, który dają duże, egzotyczne drzewa. Większość kawy rośnie na wysokościach między 800 a 1400 m n.p.m., co kategoryzuje je jako SHG (Strictly High Grown). Region Nueva Segovia jest znany z kaw najwyższej jakości i nierzadko produkuje kawy, które wygrywają konkurs Cup of Excellence.

Ciekawostka: wielu producentów zaczyna uprawiać nowe dla Nikaragui odmiany botaniczne takie jak Pacamara czy Geisha.

Opis sensoryczny:
jeżyny, trawa cytrynowa, dojrzałe jabłko

Kraj pochodzenia: Nikaragua
Region: Nueva Segovia
Producent: farma Quebrada Las Nubes, właściciel Juan Carlos Ortez
Odmiana botaniczna: Caturra
Wysokość upraw: 1450 m n.p.m.

Metoda obróbki: Natural

Profil palenia: metody przelewowe

Udostępnij