Rwanda Bushoki Lot 157 Washed - metody alternatywne - 250g

Czas dostawy: 7 dni
52.00

Kooperatywa Iyongera Musaruro zrzesza około 500 członków i obrabia kawę od 800 okolicznych farmerów. Kawa poddawana jest 12-18 godzinom fermentacji, po czym jest sortowana na podstawie gęstości w rynnach wodnych, a później suszona.

Ciekawostka: kawa w Rwandzie kwitnie między wrześniem 
i październikiem, a zbiory trwają od marca do lipca


Opis sensoryczny: słodki grejpfrut, śliwka, karmel, ciemna czekolada

Kraj pochodzenia: Rwanda
Region: Rulindo District, Northern Province
Stacja Obróbki:
Bushoki, Iyongera Musaruro co-op
Odmiana botaniczna:
Red Bourbon
Wysokość upraw:
1776 m n.p.m.
Metoda obróbki: Washed

Profil palenia: metody przelewowe

Data palenia: 31/01/2019

Udostępnij