Rwanda Karambi Lot 292 washed - metody alternatywne - 250 g

55.00

Edmond Kanyamibwa swoją pierwszą stację obróbki kawy zbudował w 2014 r. Skupił się na jej ulepszaniu i zwiększaniu wydajności, a w 2015 r. znalazł w okolicy miejsce na kolejną stację - Karambi, która zaczęła działać w kolejnym sezonie. Dzięki Karambi miejsce do obróbki swojej kawy znalazło wielu okolicznych małych producentów.

Ciekawostka: Dostarczane do Karambi owoce kawy są myte i selekcjonowane przed dalszą obróbką, następnie poddawane fermentacji i suszone na podestach przez 10-14 dni, aż do osiągnięcia 11% wilgotności.

Opis sensoryczny: przyprawy, karmel, pomarańcze

Kraj pochodzenia: Rwanda

Region: Nyamasheke, Western Province

Producent: Edmond Kanyamibwa, Karambi Mountain Coffee

Odmiana botaniczna: Red Bourbon

Wysokość upraw: 1545 m n.p.m.

Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe



Udostępnij