Kostaryka Monte Canet washed - metody alternatywne - 250 g

58.00

Farmę Monte Canet prowadzi Mario Solís razem z ojcem, Jaime Solisem, który rozpoczął tu produkcję już ponad 80 lat temu, w roku 1942. Dobre praktyki rolnicze oraz niezwykła dbałość o plantację w połączeniu ze sprzyjającymi warunkami naturalnymi - wysokością upraw i klimatem, pozwalają Don Mario na produkcję doskonałej jakości kawy. Jej obróbka przeprowadzana jest w stacji La Candelilla.

Ciekawostka: zbiory w Monte Canet trwają od grudnia do marca każdego roku, co pozwala na zbiór w 100% dojrzałej kawy.

Opis sensoryczny: czarna herbata, pomarańcze, owoce pestkowe

Kraj pochodzenia: Kostaryka

Region: Tarrazú

Producent: Mario Solís, farma Monte Canet

Odmiana botaniczna: Caturra

Wysokość upraw: 1650 m n.p.m.

Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe


Udostępnij