Peru Regional Jaen washed - metody alternatywne - 250 g

44.00

Większość producentów w północnym Peru posiada własny sprzęt do obróbki owoców kawy oraz fermentor, w których przetwarzają kawę. Następnie suszą ją na patio lub specjalnych podestach. Po takiej obróbce trafia ona do Regional Jaen 2.

Ciekawostka: w północnym Peru zachodzi powolny proces reorganizacji pracy farmerów oraz ich edukacji, którym zajmują się firmy importujące kawę. Dzięki temu pozyskiwane jest coraz więcej wysokiej jakości ziarna, za które rolnicy otrzymują wyższe wynagrodzenie.

Opis sensoryczny: czarna herbata, mleczna czekolada, słodka, zbalansowana kwasowość

Kraj pochodzenia: Peru

Region: region Cajamarca, północne Peru

Producent: wielu małych producentów

Odmiana botaniczna: różne

Wysokość upraw: 1600-2000 m n.p.m.

Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe


Udostępnij