Rwanda Gitwe Lot 832 Natural - metody alternatywne - 250 g

Czas dostawy: 7 dni
53.00

Stacja obróbki Gitwe zrzesza ok. 800 rolników z regionu Nyamasheke. Gitwe jest położone bardzo wysoko i otoczone wzgórzami porośniętymi zielonymi drzewami kawowymi. Drzewa oraz wulkaniczna ziemia u wybrzeży jeziora Kivu sprawiają, że ​​kawa ta jest jedną z najlepszych w kraju.

Ciekawostka: Kawa w Gitwe jest suszona na tzw. afrykańskich łóżkach przez 30 dni, gdzie jest obracana co godzinę i przykrywana na noc.

Opis sensoryczny: truskawki, brzoskwinia, czekolada

Kraj pochodzenia: Rwanda
Region:
Southern Rwanda, Nyamasheke District
Stacja obróbki:
Gitwe
Odmiana botaniczna:
Red Bourbon
Wysokość upraw:
1800 m n.p.m.
Metoda obróbki:
Natural

Profil palenia: metody przelewowe / espresso

Udostępnij