Indonezja Pegasing Avatara natural - metody alternatywne - 250 g / 1000 g

73.00

Hamdan kupił ziemię i założył farmę Pegasing w 2006 r. W1 2010 dołączył do niego syn - Hendra, obecnie zarządzający produkcją, który za cel obrał sobie eksperymenty w zakresie obróbki kawy. Aktualnie rodzina przetwarza kawę od ok. 70 okolicznych farmerów i poddaje ją nawet 10 różnym procesom obróbki. W Pegasing Avatara przetwarza się ok. 70 ton kawy rocznie.

Ciekawostka: na swojej farmie Hendra założył także szkółkę krzewów kawowych, w której pomaga hodować kawę z odmiany Abyssinia - pierwszej, która była sadzona, gdy zaczęto uprawiać kawę w Indonezji.


Opis sensoryczny: wiśnie, dżem malinowy, kiwi, ciemna czekolada

Kraj pochodzenia: Indonezja

Region: Pegasing, prowincja Aceh

Producent: farma Pegasing Avatara

Odmiana botaniczna: Tim Tim, Gayo 1

Wysokość upraw: 1300-1500 m n.p.m.

Metoda obróbki: natural

Profil palenia: metody przelewowe

Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

Udostępnij