Kolumbia La Gabriela Geisha natural - metody alternatywne - 200 g

110.00

Finca La Gabriela to jedna z 5 farm należących do rodziny Vasquez, która od czterech pokoleń i ponad 100 lat zajmuje się uprawą kawy pod szyldem Cafe Lumbus. Babcia Cataliny - obecnej właścicielki, otrzymała 26-hektarowe gospodarstwo w prezencie ślubnym od swoich rodziców. Razem z mężem nazwała je “rajskim ogrodem” i uprawiała tu wiele zarówno klasycznych, jak i egzotycznych dla tego regionu odmian kawowca. Dziś farma nazwana jest na jej cześć La Gabriela.

Ciekawostka: ta partia kawy z gatunku Geisha pochodzi z pięcioletnich krzewów pochodzących z jednej działki na farmie. Kawa jest starannie selekcjonowana, a następnie przewożona do stacji obróbki, gdzie następuje oczyszczanie i przetwarzanie. Ostatnim krokiem jest suszenie kawy na farmie przez 15-20 dni.

Opis sensoryczny: truskawki, maliny, hibiskus, jaśmin

Kraj pochodzenia: Kolumbia

Region: Ciudad Bolivar, Antioquia

Producent: Finca La Gabriela

Odmiana botaniczna: Geisha

Wysokość upraw: 1300-1600 m n.p.m.

Metoda obróbki: natural

Profil palenia: metody przelewowe

Gramatura paczki: 200 g

Udostępnij