Kolumbia La Palma washed - metody alternatywne - 250 g / 1000 g

55.00

Finca La Palma, należąca do José Abelardo Hidalgo Úsugi, znajduje się w Antioquia - jednym z największych pod względem produkcji kawy departamentów Kolumbii, aktualnie rozpoznawanym także ze względu na wysoką jakość ziaren. José Abelardo szczególnie dba o zbiór dojrzałych owoców kawy oraz o najwyższej jakości obróbkę ziaren.

Ciekawostka: w regionie Antioquia od 1987 r. działa Cooperativa de Caficultores del Occidente de Antioquia (COOPENOCC). Zrzesza ponad 3400 członków, z których większość posiada gospodarstwa o powierzchni 1 h, w których uprawiają odmiany Castillo, Colombia i Caturra.

Opis sensoryczny: pomarańcza, limonka, karmel

Kraj pochodzenia: Kolumbia

Region: północno-zachodnia część departamentu Antioquia

Producent: José Abelardo Hidalgo Úsuga, Finca La Palma

Odmiana botaniczna: Caturra

Wysokość upraw: 1990 m n.p.m.

Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe

Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

Udostępnij