Rwanda Gatare Lot 331 washed - metody alternatywne - 250 g / 1000 g

60.00

Gatare to jedna z najstarszych stacji obróbki w Rwandzie, której historia sięga 2003 roku. Jest też jedną z pierwszych stacji przetwarzających bardzo wysokiej jakości kawę na eksport. Kawy z Gatare wielokrotnie brały udział w konkursie Cup Of Excellence, zawsze zajmując wysokie pozycje.

Ciekawostka: Rwanda jest obdarzona idealnymi warunkami do uprawy kawy, m.in.: regularnymi opadami deszczu, terenami uprawnymi położonymi na dużych wysokościach, glebami wulkanicznymi czy dobrą strukturą organiczną.


Opis sensoryczny: agrest, tamaryndowiec, żółte śliwki

Kraj pochodzenia: Rwanda

Region: Nyamasheke, południowa Rwanda

Stacja obróbki: Gatare

Odmiana botaniczna: Red Bourbon

Wysokość upraw: 1800 m n.p.m.

Metoda obróbki: washed

Profil palenia: metody przelewowe


Uwaga! Paczki o pojemności 1000 g są pakowane po otrzymaniu przez nas zamówienia. Czas realizacji - do 4 dni roboczych.

Udostępnij